ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΝΟΣΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΓΙΑ COVID-19 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΟΣΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ (International Parkinson's disease and Movement Disorders Society)

"Παρόλο που αυτή τη στιγμή η σχέση μεταξύ της νόσου του COVID-19 και της νόσου του Πάρκινσον ή άλλης κινητικής διαταραχής παραμένει άγνωστη, τα κλινικά χαρακτηριστικά αυτής της ιογενούς λοίμωξης μας προειδοποιούν για μια πιθανώς αυξημένη απειλή για μεγάλο αριθμό ασθενών μας με αυτές τις παθήσεις. 

Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τονίσουμε τη σημασία των μέτρων περιορισμού για όλους τους ασθενείς μας με νόσο Πάρκινσον και άλλες Κινητικές Διαταραχές.
Σε γενικές γραμμές, συνιστούμε οι ασθενείς να μην υποθέτουν εξ'ορισμού οτι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, επιβάλλεται να ακολουθήσετε τα μέτρα που συστήνονται για να αποφύγετε την έκθεση στον ιό. Εκτός από τις βασικές συστάσεις προς το κοινό, συνιστούμε ιδιαίτερα στην κοινότητα ασθενών μας να συμβουλεύονται τις ιστοσελίδες του WHO και του CDC για πρόσθετες πληροφορίες και, κυρίως, τους γιατρούς τους"
Ολο το άρθρο εδω
https://www.movementdisorders....